Naukowcy potwierdzają, że zdrowe jedzenie wpływa na produktywność, koncentrację, a do tego zapewnia więcej energii. Dzięki temu osiągasz lepsze wyniki w pracy, na uczelni lub w szkole. Dowiedz się, jak regularne spożywanie zbilansowanych posiłków wpływa na pracę Twojego mózgu i poprawia Twoją produktywność.
czwartek, maja 16, 2024
środa, maja 15, 2024
Jaki robot planetarny wybrać do użytku domowego?
Robot planetarny wydaje się dość zaawansowanym urządzeniem,
wykorzystywanym przede wszystkim w pracowniach cukierniczych. Okazuje
się jednak, że doskonale sprawdza się również w zaciszu domowej kuchni.
Wielofunkcyjny robot planetarny znacząco ułatwia przygotowanie nawet najbardziej pracochłonnych ciast. Na rynku znajdziesz różne modele
robotów planetarnych, a co za tym idzie – łatwo się w tym pogubić.
Podpowiadamy zatem, jakiego robota planetarnego kupić do swojej kuchni.
wtorek, maja 14, 2024
Dywan winylowy na balkonie - estetyka i funkcjonalność na lata!
Posiadam mały balkon i dopiero w tym roku chciałabym go jakoś ładnie urządzić. Zawsze miałam kilka skrzynek z ziołami, ale tym razem ma powstać mała oaza po części dla mnie i po części dla mojej córki. W ubiegłym roku balkon był wymieniany, więc podłoga składała się z samego betonu. Poczytałam sobie w internecie i postanowiłam zaopatrzyć się w dywan winylowy, a raczej w dwa. Później napiszę Wam dokładnie dlaczego. Dywan winylowy na balkonie to strzał w dziesiątkę, ponieważ łączy w sobie nie tylko estetykę z funkcjonalnością. Poniżej znajdziecie jego walory i wielką zaletę, którą uważam za naprawdę przydatną dla osób zajmujących się fotografią np. kulinarną lub produktową.
piątek, maja 10, 2024
Zupełnie inna niż wszystkie – Restauracja Zapiekankarnia Zielona Góra!
Jeśli szukasz restauracji w Zielonej Górze, która serwuje dania w
niezwykle oryginalnym wydaniu, to trafiłeś idealnie! Nasza restauracja
oferuje kuchnię typu fast food, ale w wydaniu premium. Nasze dania są
przygotowywane z najwyższą starannością i dbałością o każdy szczegół,
aby zapewnić naszym gościom
wtorek, maja 07, 2024
sobota, maja 04, 2024
środa, maja 01, 2024
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej to doskonały obiad dla całej rodziny. Są po prostu przepyszne! Miękkie, delikatne oraz aromatyczne mięso łatwo odchodzi od kości i posiada bardzo subtelną nutę słodyczy. Ocet balsamiczny idealnie podbija smak żeberek. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, a zapewniam, że jeszcze nie raz do niego powrócicie.
>> Lubicie żeberka na obiad? Sprawdźcie pozostałe przepisy - klik!
Ilość porcji: około 3
Czas przygotowania: 10 minut
Czas marynowania: minimum 1 godzina
Czas pieczenia: około 1 godzina
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej - składniki:
- 500g żeberek wieprzowych
Marynata:
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona)
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- sól, pieprz
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej - przygotowanie:
Żeberka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (wg gustu), a składniki marynaty dokładnie wymieszać.
(Czosnek powinien być przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.)
Żeberka dokładnie pokryć marynatą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie żeberka wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
(Posiadam piekarnik gazowy, który grzeje jedyne od dołu. Czas pieczenia zależy do mięsa i wielkości żeberek.)
Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć, aby mięso nabrało rumianego koloru.