czwartek, maja 16, 2024

Jak zdrowa dieta może poprawić Twoją produktywność? Sprawdź!

Jak zdrowa dieta może poprawić Twoją produktywność? Sprawdź!
Zdrowe jedzenie na energię

Naukowcy potwierdzają, że zdrowe jedzenie wpływa na produktywność, koncentrację, a do tego zapewnia więcej energii. Dzięki temu osiągasz lepsze wyniki w pracy, na uczelni lub w szkole. Dowiedz się, jak regularne spożywanie zbilansowanych posiłków wpływa na pracę Twojego mózgu i poprawia Twoją produktywność.

środa, maja 15, 2024

Jaki robot planetarny wybrać do użytku domowego?

Jaki robot planetarny wybrać do użytku domowego?
Robot planetarny
 
 Robot planetarny wydaje się dość zaawansowanym urządzeniem, wykorzystywanym przede wszystkim w pracowniach cukierniczych. Okazuje się jednak, że doskonale sprawdza się również w zaciszu domowej kuchni. Wielofunkcyjny robot planetarny znacząco ułatwia przygotowanie nawet najbardziej pracochłonnych ciast. Na rynku znajdziesz różne modele robotów planetarnych, a co za tym idzie – łatwo się w tym pogubić. Podpowiadamy zatem, jakiego robota planetarnego kupić do swojej kuchni. 

wtorek, maja 14, 2024

Dywan winylowy na balkonie - estetyka i funkcjonalność na lata!

Dywan winylowy na balkonie - estetyka i funkcjonalność na lata!
Dywan winylowy na balkonie

Posiadam mały balkon i dopiero w tym roku chciałabym go jakoś ładnie urządzić. Zawsze miałam kilka skrzynek z ziołami, ale tym razem ma powstać mała oaza po części dla mnie i po części dla mojej córki. W ubiegłym roku balkon był wymieniany, więc podłoga składała się z samego betonu. Poczytałam sobie w internecie i postanowiłam zaopatrzyć się w dywan winylowy, a raczej w dwa. Później napiszę Wam dokładnie dlaczego. Dywan winylowy na balkonie to strzał w dziesiątkę, ponieważ łączy w sobie nie tylko estetykę z funkcjonalnością. Poniżej znajdziecie jego walory i wielką zaletę, którą uważam za naprawdę przydatną dla osób zajmujących się fotografią np. kulinarną lub produktową.

piątek, maja 10, 2024

Zupełnie inna niż wszystkie – Restauracja Zapiekankarnia Zielona Góra!

Zupełnie inna niż wszystkie – Restauracja Zapiekankarnia Zielona Góra!
Restauracja Zapiekankarnia Zielona Góra
 
Jeśli szukasz restauracji w Zielonej Górze, która serwuje dania w niezwykle oryginalnym wydaniu, to trafiłeś idealnie! Nasza restauracja oferuje kuchnię typu fast food, ale w wydaniu premium. Nasze dania są przygotowywane z najwyższą starannością i dbałością o każdy szczegół, aby zapewnić naszym gościom

wtorek, maja 07, 2024

Puszyste racuchy drożdżowe z rabarbarem

Puszyste racuchy drożdżowe z rabarbarem

Racuchy drożdżowe z rabarbarem obowiązkowo pojawiają się w moim domu podczas sezonu na rabarbar. Zawsze wychodzą miękkie oraz puszyste i bez względu jaką ilość ich usmażę, znikają w oka mgnieniu. Nic dziwnego, ponieważ smakują przepysznie, a kwaskowaty rabarbar idealnie komponuje się

sobota, maja 04, 2024

Jak zorganizować przyjęcie z okazji chrzcin?

Jak zorganizować przyjęcie z okazji chrzcin?
Organizacja przyjęcia z okazji chrzcin
 
Organizacja chrzcin wymaga szeregu przygotowań, które najlepiej jest rozpocząć z odpowiednim wyprzedzeniem. Kluczowe kroki to ustalenie terminu w kościele, sporządzenie listy zaproszonych osób, rozesłanie zaproszeń, wybór odpowiedniego miejsca na przyjęcie, wyznaczenie chrzestnych oraz zakup

środa, maja 01, 2024

Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej

Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej
 
Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej to doskonały obiad dla całej rodziny. Są po prostu przepyszne! Miękkie, delikatne oraz aromatyczne mięso łatwo odchodzi od kości i posiada bardzo subtelną nutę słodyczy. Ocet balsamiczny idealnie podbija smak żeberek. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, a zapewniam, że jeszcze nie raz do niego powrócicie.
 
>> Lubicie żeberka na obiad? Sprawdźcie pozostałe przepisy - klik!
 
Ilość porcji: około 3
Czas przygotowania: 10 minut
Czas marynowania: minimum 1 godzina
Czas pieczenia: około 1 godzina
 
 

Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej - składniki:

 
  • 500g żeberek wieprzowych

Marynata: 

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona)
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz
 
 

Żeberka pieczone w marynacie miodowo-balsamicznej - przygotowanie:

 
Żeberka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (wg gustu), a składniki marynaty dokładnie wymieszać.
(Czosnek powinien być przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.)
Żeberka dokładnie pokryć marynatą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie żeberka wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
(Posiadam piekarnik gazowy, który grzeje jedyne od dołu. Czas pieczenia zależy do mięsa i wielkości żeberek.)
Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć, aby mięso nabrało rumianego koloru.
 

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger