Przepis autorski (mój).
Bardzo lubię różnorodne pasty (zerknijcie na moje przepisy - klik), a jajeczne w szczególności (tu przykłady - klik i klik).
Tym razem przedstawiam Wam ekspresową wersję, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, czy nawet plackami naleśnikowymi.
Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów.
Polecam!
Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów.
Polecam!
3 jajka
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Kotlin)
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Kotlin)
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki suszonego koperku
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki curry
sól, pieprz
Dodatkowo:
szczypiorek
Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zblendować z majonezem, ketchupem oraz musztardą.
Całość wymieszać z przyprawami, a następnie schłodzić w lodówce.
Pastę podawać z posiekanym szczypiorkiem - można go wmieszać lub posypać po jej wierzchu.
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!