Paluchy z ciasta francuskiego z hummusem to smaczna i szybka przekąska zalewie z 2 składników. Doskonale sprawdzą się podczas domowej imprezy lub do podjadania w domu. Można je też zabrać do szkoły lub pracy. Jednym słowem wszędzie! Jeśli używacie hummusu ze sklepu, warto zadbać, aby w jego składzie nie było żadnych niepotrzebnych dodatków. Smacznego!
Ilość: 9 sztuk
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Paluchy z ciasta francuskiego z hummusem – składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g hummusu
Dodatkowo:
- 1 jajko
- przyprawy do posypania (np. czarnuszka, granulowany czosnek, sezam)
Paluchy z ciasta francuskiego z hummusem – przygotowanie:
Płat ciasta francuskiego należy przekroić na pół. Pierwszy kawałek posmarować hummusem i następnie przykryć drugą częścią. Całość pokroić na około 3-centymetrowe paski – u mnie wyszło 9 sztuk. Każdy pasek trzymając za końce skręcić w spiralę i przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia. Paluchy posmarować jajkiem i posypać przyprawami. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
W przepisie użyłam przypraw ze sklepu Swojski Wyrób – regularna współpraca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!