czwartek, czerwca 06, 2019

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku



 Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku to moja niejednokrotnie sprawdzona propozycja na pyszną przekąskę lub lekki, ale pożywny posiłek.
 Jest naprawdę smaczna oraz bardzo prosta w przygotowaniu.
Zresztą uwielbiam sałatki z tuńczykiem, choć sama ryba do mnie nie przemawia.
To kto pisze się na takie połączenie?
Szczerze polecam!

2 puszki tuńczyka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
2 marchewki
2 łyżki przecieru pomidorowego
olej (*)
sól, pieprz

Tuńczyka, fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, a marchew ugotować i pokroić w niewielką kostkę.
Natomiast paprykę należy uprzednio sparzyć (polać wrzątkiem) oraz również drobno pokroić.
Następnie wszystkie składniki wymieszać i połączyć z olejem.
Sałatkę doprawić solą z pieprzem.

(*) Nie podałam ilości oleju, ponieważ jest ona zależna od preferencji każdego z nas.
 Ja wolę dodać więcej, aby sałatka nie była zbyt "sucha".
 Użyłam oleju z pestek winogron Koala, który można nabyć na stronie sklepu Panegara.
  Dlaczego ten olej?
Ponieważ posiada dobrą jakość, jest w 100% naturalny, a poza tym ma szereg właściwości pozytywnie wpływających na nasz organizm.
Olej w smaku jest bardzo łagodny i lekko orzechowy, za co polubią go osoby nieprzepadające za olejowym smakiem.
 

6 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger