sobota, maja 19, 2018

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami




Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja.
Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy.
Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały!
 Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.
Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**).
Polecam.

1 placek tortilli
Nadzienie:
150g hummusu
1 garść mixu sałat
 1/2 pomidora
3-4 rzodkiewki
Opcjonalnie:
ulubione świeże warzywa, np. ogórek, papryka

  Tortillę posmarować hummusem i równomiernie posypać mixem sałat.
Następnie należy ułożyć tuńczyka odcedzonego z oleju, kawałki pomidora i cienkie plasterki rzodkiewki. 
Całość delikatnie oraz ściśle zrolować, a następnie przekroić na dwie lub więcej części.
Każdą roladkę spiąć wykałaczką, albo jak ja to zrobiłam - dekoracyjnie związać sznurkiem.

(*) Z tego przepisu wychodzą rewelacyjne placki pszenne, czyli domowa tortilla - klik.
(**) Tu zerknijcie na hummus własnej roboty - klik.


Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. 
Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! 
To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele.
 Lubicie tą rybkę?
A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie?
Aż 500 nagród do wygrania.

  #MasterTuńczyk

12 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger