Jajka faszerowane kaszą gryczaną to z pewnością nietuzinkowa propozycja, ale zapewniam, że bardzo smaczna. Idealnie sprawdzą się jako przystawka nie tylko na święta. Można je przygotować na lunch, kolację lub po prostu, kiedy mamy ochotę na szybki i syty posiłek. Koniecznie spróbujcie tego połączenia. Smacznego!
Czas przygotowania: 15 minut
Jajka faszerowane kaszą gryczaną – składniki:
- 3 jajka
- 25g kaszy gryczanej
- 1 łyżka majonezu
- 1/3 łyżeczki chrzanu (do smaku)
- sól, pieprz
Dodatkowo:
- szczypiorek do posypania
Jajka faszerowane kaszą gryczaną – przygotowanie:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, natomiast jajka na twardo. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka rozdusić widelcem i dokładnie wymieszać z kaszą, majonezem, chrzanem oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą masą nadziać białka. Całość posypać uprzednio posiekanym szczypiorkiem.
Pychota :D
OdpowiedzUsuńPrzepyszne połączenie 🧡👌
OdpowiedzUsuńMój mąż się zakocha! Jest ogromnym fanem kaszy :)
OdpowiedzUsuńJajka faszerowane to coś wspaniałego, a z kaszą gryczaną to coś przepysznego i pożywnego. Bardzo fajny sposób na przygotowanie jajek faszerowanych b :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko i ściskam Cię mocno :-* b <3
Mm :D Takich jajek to jeszcze nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie 🤗
Angelika
No kaszą jeszcze jajek nie faszerowałam, bardzo ciekawa propozycja! Udanej majówki 😀
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na to, aby użyć kaszy gryczanej do farszu!
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł na jajka faszerowane :)
OdpowiedzUsuń