niedziela, stycznia 28, 2024

Ekspresowe gofry z ciasta francuskiego

Gofry z ciasta francuskiego
 
Gofry z ciasta francuskiego to szybki patent na naprawdę ekspresowy deser, który można przygotować w zaledwie kilka chwil i to z jednego składnika. Gofry są bardzo chrupiące i naprawdę nie znam osoby, której by nie posmakowały. Możecie je podać z ulubionymi dodatkami, nawet wytrawnie. Ja zawsze zajadam się nimi z bitą śmietaną i mnóstwem owoców! Smacznego!

Ilość: 5-10 sztuk (*)
Czas przygotowania: około 15 minut


Gofry z ciasta francuskiego - składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • ulubione dodatki

 

Gofry z ciasta francuskiego - przygotowanie:


Ciasto francuskie pokroić na kawałki, które wielkością będą pasowały do płytek gofrownicy. Następnie na rozgrzane płytki należy umieścić po dwa kawałki ciasta. Piec do zarumienienia i przełożyć na kratkę. Po ostygnięciu podawać z ulubionymi dodatkami.


Gofry z ciasta francuskiego - dodatkowe informacje:


(*) Moja gofrownica posiada standardowe płytki. Gofry piekłam z dwóch kawałków ciasta, aby grubością przypominały te klasyczne. Możecie robić cieniutkie i wtedy wyjdzie Wam więcej sztuk.
 
Gofry z ciasta francuskiego

3 komentarze:

  1. Takich gofrów jeszcze nie jadłam. Myślę, że mogłyby mi smakować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam takich. Nie wpadłabym na to.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, to wygląda naprawdę znakomicie i wybornie. Twoje pomysły zawsze są niesamowite i kreatywne. Z tego słynie ten blog i za to Cię cenię oraz szanuję 🤗
    Pozdrawiam Cię cieplutko i słonecznie 🥰🤗💖

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger