poniedziałek, października 19, 2020

Recenzja produktów Sano Gluten Free i pyszne bezglutenowe brownie krok po kroku


 
Osobiście nie jestem na diecie bezglutenowej, ale przyznam, że miałam z nią styczność i posiadam znajomych, którzy nie tolerują glutenu lub dobrowolnie z niego zrezygnowali.
Już kiedyś Wam pisałam o moich problemach zdrowotnych i wyeliminowania gluten na pewien czas.
Wtedy bardzo przeżywałam, że nie będę mogła spożywać naleśników, ciast, ciasteczek, makaronu, czyli wszystkiego co lubię najbardziej!
 Dziś zalecenie dotyczące rezygnacji z żywności zawierającej gluten nie wywarłoby na mnie jakiegokolwiek wrażenia, ponieważ moja wiedza na ten temat jest już bardzo znaczna.
Poza tym na rynku istnieje mnóstwo produktów, które ułatwiają taką dietę.
Spotkałam się z wieloma osobami, które na samą myśl, że coś jest bezglutenowe stwierdzą: nijakie, czy niejadalne.
Z doświadczenia wiem, że wcale tak nie jest, dlatego nawet na blogu możecie znaleźć wiele bezglutenowych pyszności - klik.
 

Jakiś czas temu miałam możliwość przetestowania produktów Sano Gluten Free.
Marka w swojej ofercie posiada smaczne chleby, bułki i ciasteczka oraz świetne nasiona, mąki, przyprawy, błonniki i różne mieszanki do samodzielnego wypieku.

 
 Poniżej zaprezentuję Wam kilka produktów Sano Gluten Free oraz pokażę jak krop po kroku można przygotować rewelacyjne brownie bez glutenu.


 

Chleby Sano Gluten Free smakiem, wyglądem oraz strukturą przypominają te wypiekane z mąk zawierających gluten. 
To gotowe i bezpieczne produkty, które sprawdzą się w przypadku osób nielubiących samodzielnego wypieku pieczywa. 
 
 
Rodzaje:
 
- chleb bezglutenowy "Biały"
- chleb bezglutenowy "3 ziarna"
- chleb bezglutenowy "Z Dynią"
- chleb bezglutenowy "Słonecznikowy"
 


 
 Bułki Sano Gluten Free kształtem, kolorem i zapachem nie odróżniają się od klasycznych bułeczek glutenowych.
Są mięciutkie oraz bezpieczne dla osób zmagających się z celiakią.


 Rodzaje:
 
- bułki bezglutenowe „Białe”
- bułki bezglutenowe „Z Dynią”
- bułki bezglutenowe „3 ziarna”
- bułki bezglutenowe hamburgerowe
 

 
 
Ciasteczka Sano Gluten Free to pyszna przekąska, która naprawdę posmakuje wszystkim miłośnikom kruchych łakoci.
 Są pakowane w wygodne i praktyczne torebki, które po otworzeniu można ponownie szczelnie zamknąć.
 
 Rodzaje:
 
- Ciasteczka bezglutenowe kokosowe
- Ciasteczka bezglutenowe z kawałkami czekolady


 

 
Mieszanki do wypieku Sano Gluten Free to wysokiej jakości bezglutenowe mąki, skrobie, błonnik i nasiona, dzięki czemu samodzielnie przygotowany wypiek będzie mieć odpowiednią konsystencję oraz smak.
To coś dla osób lubiących prostą zabawę w kuchni.

Podsumowanie:

Produkty marki Sano Gluten Free są certyfikowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa jest wyraźnym sygnałem, że oznaczone nim wyroby są bezpieczne dla osób cierpiących na alergie pokarmowe i celiakię.
Jestem zadowolona z wszystkich produktów, a najbardziej z ciasteczek i mieszanki do wypieku.
Ogólnie nie jadam pieczywa lub robię to od święta, ale te przypominało klasykę.
Jednak ciasteczka upodobnione były do moich domowych słodkości, a brownie zniknęło jeszcze szybciej niż je przygotowałam.
 

Uwierzcie, że smakowało obłędnie!
 

 Na moim story na fanpage i tym instagramowym mieliście okazję ujrzeć jak je ekspresowo zrobiłam, więc poniżej dla przypomnienia ponownie wstawiam filmiki.







Znacie produkty Sano Gluten Free?
Zjedlibyście takie pyszne brownie?

30 komentarzy:

  1. Ja tez nie jestem na diecie bezglutenowej ale czasem próbuje takich produktów. Mała odmiana :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem bardzo ciekawa tych smaków. Produkty wyglądają przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Już po zdjęciach można widać, ze faktycznie "musiało smakować obłędnie" - tak, jak napisałaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Spróbowałabym tych produktów, mimo, że nie unikam glutenu
    A brownie chętnie bym zjadła ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Diano zapraszam na mój rewelacyjny chleb żytni za zakwasie https://www.ewa-gotuje.pl/najprostszy-chleb-zytni-na-zakwasie-id2796.html pulchny, wygląda jak piekarni i bez grama chemii :-)
    Pozdrawiam Ewa.

    OdpowiedzUsuń
  6. NA szczęście też nie jestem bezglutenowcem, ale post z pewnością przyda się osobom będaćym na tej diecie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie spotkałam się nigdy z produktami tej marki. Ciekawa oferta :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zjadłabym takie brownie i chętnie kiedyś takie zrobię. Te bezglutenowe produkty też mnie zainteresowały, spróbuję ich. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super, że jest tyle produktów bez glutenu, sama nie jestem na diecie bezglutenowej, ale od czasu do czasu lubię sięgnąć po coś bez glutenu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pierwszy raz słyszę o tej firmie. Widzę, że mają bardzo duży wybór produktów. Szczególnie ten chleb z dynią mnie zainteresował :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie słyszałam wcześniej o tych produktach. Brownie wygląda nieziemsko, niezwykle smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Jeszcze kilka lat temu ktoś kto musiał być na diecie bezglutenowej ze względów zdrowotnych miał nie lada wyzwanie. Teraz tych produktów jest tak wiele i są coraz smaczniejsze, więc dieta bezglutenowa przestała być tak dokuczliwa w odczuciach.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger