wtorek, kwietnia 17, 2018

Kuchnia długowiecznych - recenzja


  "Kuchnia długowiecznych" to książka Rebeccy Katz i Mata Edelsona, która jest do nabycia na stronie Klubu PDP.

Kim są autorzy?

Rebecca Katz to mistrzyni sztuki kulinarnej, która współpracuje z organizacjami prozdrowotnymi.
Jest też autorką wielu nagrodzonych książek.

 Mat Edelson to pisarz i dziennikarz zajmujący się tematyką naukową, zdrowotną oraz sportową.


Rebecca Katz opierając się na najnowszych badaniach naukowych - w prezentowanej książce wyjaśnia, w jaki sposób produkty, takie jak szparagi, bazylia, kawa, ciemna czekolada, kapusta, oliwa z oliwek, słodkie ziemniaki i dziki łosoś mogą wspierać naszą odporność, obniżać poziom cholesterolu, poprawić pamięć, wzmacniać serce oraz zmniejszyć szanse na rozwój cukrzycy i innych chorób.

"Kuchnia długowiecznych" to wielka skarbnica wiedzy, która wyjaśnia:

- jak wykorzystać jedzenie, by poprawić działanie każdego układu w organizmie
- jak ułożyć swoje menu, by rozwiązać konkretne problemy zdrowotne
- jak szybko i sprawnie przygotowywać rodzinne posiłki, by były one bogate w produkty, które zapewniają długie i zdrowe życie




Książka została podzielona na rozdziały:












Oprócz wielu istotnych informacji w książce znajduje się mnóstwo przepisów na potrawy nie tylko zdrowe, ale zapewniam, że także niezwykle smaczne.
Znajdą się tu propozycje na pyszne zupy i buliony, dania z warzyw, potrawy bogate w ziarna oraz białko, zdrowe przekąski, przeróżne dodatki, odżywcze toniki i eliksiry oraz zdrowe słodkości.
 




Prawda, że wszystko wygląda apetycznie?







  Każdy znajdzie coś dla siebie, ponieważ naprawdę jest w czym wybierać, a każda receptura jest prosta w przygotowaniu i zawiera informacje o wartościach odżywczych, ilości porcji oraz czasie przygotowania.


Podsumowanie:

Przyznam, że książkę przeczytałam z wielkim zaciekawieniem i z pewnością będzie ona idealną pozycją dla wszystkich tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać i cieszyć się doskonałym zdrowiem przez długieee lata.
Jest ona napisana przystępnym językiem, zawiera mnóstwo ciekawych informacji, rad oraz pysznych przepisów.
Dodatkowo ładne wydanie sprawia, że całą wiedzę chłonie się z przyjemnością.


Polecam!

Dane o książce:

Autor: Rebecca Katz, Mat Edelson
Liczba stron: 352
Format: 16,5 x 22 cm
Oprawa: miękka
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
 

2 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger