
Takie ziemniaczki są przeeepyszne i z pozornie prostego obiadu - mogą stworzyć rewelacyjne danie.
Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb.
Tak samo zróbcie z przyprawami.
Wszakże każdy ma inny smak i gust kulinarny!
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
papryka słodka (opcjonalnie)
sól (opcjonalnie)
olej (u mnie czosnkowy)
Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić (ze skórką - jeśli młode) w ósemki.
sól (opcjonalnie)
olej (u mnie czosnkowy)
Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić (ze skórką - jeśli młode) w ósemki.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, obficie skropić/spryskać olejem i
posypać przyprawami.
(Użyłam specjalnej mieszanki do ziemniaków, papryki i dosoliłam, gdyż brakowało mi tego smaku.)
Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut - aż ziemniaki ładnie się zarumienią.
(Użyłam specjalnej mieszanki do ziemniaków, papryki i dosoliłam, gdyż brakowało mi tego smaku.)
Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut - aż ziemniaki ładnie się zarumienią.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!