![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgA2gYhna949JPmZIWJoHby97TMNwCT5wrbEu06PhI2oMKsss1FaIH2YydGeneIiRnd_AqjpGvQs5oymvUl4106T25eJe2WXyBOVdrdNbW3S9_WXm7Ojph_oqYLdiS8TKjLjDr4s1dr4CU/s16000-rw/12072593_1682225421989271_828533942833606942_n.jpg)
Nie ma to jak domowe przetwory!
Kapusta jest bardzo smaczna i idealnie połączona smakowo.
Znakomicie sprawdzi się jako pyszna surówka.
Polecam!
4 kg kapusty
1 kg jabłek (twardych)
1/2 kg marchewki
3/4 szklanki soli
1/2 kg marchewki
3/4 szklanki soli
Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
Odstawić na tydzień.
Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).
Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
Odstawić na tydzień.
Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).
Inspiracja z blogu: Spiżarnia Dziadka Mateusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!