![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdP89GRioro1vugRl9ao1oqTwJs6J5CACGxuEOPYMP6iNHZNVq0ggUtDg2ZjtsWu-G7QDPU_H2raGhusATqc7id7_mtrPEuSGMk3HradKmUnm67t1Xotrpqzej7ER6s9bUOPZJ-5NhBScX/s1600-rw/DSC_1181.jpg)
Lubicie krewetki?
Jeśli tak - to koniecznie musicie spróbować tej wersji!
Są przepyszne i idealnie łączą się z sosem śmietanowo-musztadowo-miodowym.
Idealnie pasują do świeżego pieczywa, które można maczać w tym rewelacyjnym sosie.
Dodatek białego wina sprawia, że całość jest bardziej kusząca i aromatyczna.
Polecam!
250g krewetek (świeżych lub mrożonych) (*)
100-150 ml białego wina
250 ml śmietany 30%
1 łyżeczka musztardy
1/3 łyżeczki miodu
1-2 ząbki czosnku czosnku
3 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka masła
sól, pieprz
100-150 ml białego wina
250 ml śmietany 30%
1 łyżeczka musztardy
1/3 łyżeczki miodu
1-2 ząbki czosnku czosnku
3 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka masła
sól, pieprz
Mało rozpuścić na patelni, dodać drobno posiekany czosnek i krewetki.
Po 2 minutach wlać wino, a po kolejnych 2-3 - dodać śmietanę połączoną z musztardą i miodem.
Krewetki doprawić solą i pieprzem.
Całość posypać koperkiem i podgotować (na wolnym) ogniu przez kilka minut.
Całość posypać koperkiem i podgotować (na wolnym) ogniu przez kilka minut.
(*) Jeśli używacie krewetek mrożonych - muszą być one dokładnie rozmrożone i osuszone, ponieważ inaczej będą "gumowate".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!