![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2EMsuBc-rYB2HbXJKhZdWh3Cu6uA6x6QtHsBWb1oxtW0lKrQwZfSjyV4OqeYyFnksQnlv-9zXqykcerV84LUw6uCssBGvmvXcHEqXUkIm1-F8fojONABqvcsIqvTTzSW6FEgSTZMOAdkA/s400-rw/12027647_1681315022080311_5307834480175511580_n.jpg)
Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą.
Jest pyszna!
Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do własnych potrzeb.
Warzywa:
buraki i biała kapusta w równych proporcjach
cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników
Dodatkowo:
sól do kapusty
Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki octu
2 łyżki soli
1 szklanka cukru
cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników
Dodatkowo:
sól do kapusty
Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki octu
2 łyżki soli
1 szklanka cukru
Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 1 godzinę - sok zlać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Warzywa wymieszać, zalać gorącą zalewą i pozostawić na 2-3 godziny.
Następnie całość przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!