piątek, lipca 19, 2019

Kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem



Może moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna.
To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt.
Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali.
Zerknijcie również na sałatkę z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - klik.

200g fasolki szparagowej (u mnie żółta i zielona)
2 jajka 
1 puszka tuńczyka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku
1/2 papryki konserwowej
1/2 pęczka koperku (opcjonalnie; może być również natka pietruszki)
Ponadto:
sól, pieprz
około 3 łyżki majonezu (lub więcej)

Fasolkę ugotować na parze lub w osolonej wodzie, natomiast jajka na twardo.
Następnie ostudzoną fasolkę należy pokroić na mniejsze kawałki, a jajka z papryką w kostkę.
Kukurydzę, groszek oraz tuńczyka odcedzić, a koperek drobno posiekać.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem.
Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem schłodzić w lodówce.


W przepisie użyłam kukurydzy oraz groszku bio z firmy Rolnik.


8 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger