piątek, marca 15, 2019

Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą




Perełki z tapioki znam doskonale!
(Tu macie przykładowe przepisy z ich użyciem - klik.)
Ostatnio jednak w moje ręce wpadła tapioka nawodniona, która pozwala w błyskawiczny sposób przygotować proste danie na słodko lub wytrawnie.
To produkt bezglutenowy, hipoalergiczny, 100% naturalny, bez konserwantów, lekkostrawny oraz bardzo pożywny.
Nadaje się do przygotowania placków, wrapów oraz przeróżnych deserów bez użycia płynu.
Dodam, że tapioka nawodniona nie posiada smaku, ani zapachu, więc przyrządzając potrawę warto użyć dodatków, które całości nadadzą charakteru.
Może macie ochotę na jej połączenie z bananem, masłem orzechowym i czekoladą?
Polecam!

(1 placek o średnicy 20 cm)
1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
2 łyżki roztopionej czekolady (może być ulubiony krem czekoladowy)
1 łyżka masła orzechowego
1/2 banana

Tapiokę przesypać na patelnię z nieprzywierającą powierzchnią o średnicy 20 cm.
Powierzchnię i brzegi placka należy delikatnie wyrównać.
(Ja to robię delikatnie potrząsając patelnią.)
Placek podgrzewać na średnim ogniu przez około 1 minutę z każdej strony.
Gotowego umieścić na talerzu i kolejno posmarować czekoladą oraz masłem orzechowym.
Na końcu ułożyć plasterki banana.


 W przepisie użyłam tapioki nawodnionej KOALA oraz czekolady PANTAGRUEL.
Oba te produkty pochodzą ze sklepu Panegara.



4 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger