sobota, lipca 07, 2018

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej



Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku.
Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle.
Smakują naprawdę rewelacyjnie.
Polecam!

5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich)
1 łyżka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Do panierowania:
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
Ponadto:
masło do smażenia

 Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą.
Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
(Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)

14 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger