poniedziałek, maja 23, 2016

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane)



Pieczarki nadziewane mięsem mielonym są świetną alternatywą dla kotletów mielonych.
Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.
Polecam!


Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - składniki:

    500g pieczarek (czym większe - tym lepsze)
Farsz:
    250-300g mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula (mała)
  1-2 ząbki czosnku
majeranek
sól, pieprz
Panierka:
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta 
Dodatkowo:
olej do smażenia
Opcjonalnie:
ulubiony sos (u mnie sos  madziarów)


 Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - przygotowanie:

 Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników.
Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki.
Każdy kapelusz nadziać farszem i panierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej.
Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony.

2 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger