Sałatka jest szybka i nieskomplikowana, ale czasami... "w prostocie siła".
Pamiętam jak przygotowywała ją moja mama.
Zawsze znikała w ekspresowym tempie oraz w ogromnych ilościach i tak jest do dzisiaj.
Pamiętam jak przygotowywała ją moja mama.
Zawsze znikała w ekspresowym tempie oraz w ogromnych ilościach i tak jest do dzisiaj.
Tylko, że teraz sama ją przyrządzam.
Sałatka ta może być samodzielną przekąską, ale też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
500g pieczarek
5 jajek
1 cebula
5 jajek
1 cebula
Dodatkowo:
sól, pieprz
majonez
Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku (mają bardziej się sparzyć niż ugotować) i odsączone pokroić w kostkę.
Ugotowane jajka także pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Ugotowane jajka także pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.
Sałatę doprawić solą oraz pieprzem, a następnie schłodzić w lodówce.
Moja bratowa robi podobną ale dodaje dużo szczypiorku :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńFaktycznie prosta i szybka, znam ten przepis też taką robię
OdpowiedzUsuń:)
UsuńEkstra.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszna, ja dodaję jeszcze pora:)
OdpowiedzUsuńMniam.
Usuń