Jeśli rezygnujecie ze śniadań a kawa to pierwsza rzecz, o której myślicie po przebudzeniu - to może pomyślcie o jej zdrowszej wersji?
Prezentowana kawa jest idealną propozycją na rozpoczęcie dnia z wigorem, ponieważ nic tak nie pobudza, jak kofeina połączona z naturalnym tłuszczem.
I co więcej... taki napój niezwykle syci!
Masło orzechowe rewelacyjnie łączy się z gorzkimi smakami oraz jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów.
Polecam Wam też przepis na kawę kuloodporną - klik. oraz odżywczy i pobudzający koktajl/shake kawowo-bananowy - klik.
Same pyszności...
1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy
3/4-1 szklanka mleka (według upodobań)
2-3 łyżeczki masła orzechowego
Opcjonalnie:
syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła")
Mleko przelać do rondelka i podgrzać z masłem
orzechowym, a następnie zblendować, aby było bardziej jednolite.
(Etap blendowania można pominąć.)
Całość przelać do kubka z zaparzoną kawą, wymieszać i dosłodzić według smaku.
Ja dodatkowo napój posypuję cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!