![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAQeixjBQX3l13XxdBEFk1BxGPOy9Z3kwoHnX4tc2hXm93FoN3MQevJJf78oCHv_rJzNsiQdUT1j6tf4_IwncNvRLGdG5NQIvurS55u1A0NSHtyiiwJZs12C0j693zp1ukwKmM3WFc4tdV/w501-h640-rw/11755668_1660439020834578_3536978761097132497_n.jpg)
Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem.
Możecie je podać w formie bukietu, który prezentowałam tu: klik.
1 płat ciasta francuskiego
400g szynki (okrągłej o średniej wielkości)
ketchup
400g szynki (okrągłej o średniej wielkości)
ketchup
Dodatkowo:
jajko (+ opcjonalnie szczypta soli oraz odrobina curry i papryki w proszku)
Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm.
Plastry mortadeli przekroić na pół.
Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy połówki szynki.
Plastry mortadeli przekroić na pół.
Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy połówki szynki.
Całość delikatnie zrolować i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Kwiatuszki posmarować rozmieszanym jajkiem (opcjonalnie z przyprawami) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 20 minut (powinny być zarumienione) w 190 stopniach.
Piec około 20 minut (powinny być zarumienione) w 190 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!