![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaIibPDOkT0C_BfMb_Zvh7ur25zx9gkr-xK8KEph_qMqboRtqLhtMuOthhbieo8Vx50V1r2aIz7s0GHT_RAklmvCX9Xhwhr5sabm5zoWaVd2bc6DhG9s_4s3u3HRhaqetdlTflDX5bG5w/s400-rw/11009095_1635268206684993_3201345372785993487_n.jpg)
Frytki z cukinii są pyszną przekąską i doskonałą alternatywą dla tych ziemniaczanych.
Idealnie smakują w wersji solo oraz jako dodatek do obiadu.
Serowa panierka jest po prostu cudowna i idealnie komponuje się z cukinią.
1 cukinia
sól, pieprz
Dodatkowo:
mąka pszenna
2 łyżki startego parmezanu
2 jajka
bułka tarta
2 łyżki startego parmezanu
2 jajka
bułka tarta
Ponadto:
olej do smażenia
Umytą cukinię pokroić (ze skórką) w słupki (wielkości frytek).
Umytą cukinię pokroić (ze skórką) w słupki (wielkości frytek).
Całość oprószyć solą i pieprzem.
Jajka dokładnie rozmieszać, a bułkę tartą połączyć z parmezanem.
Na patelni rozgrzać olej (dosyć sporo).
Frytki z cukinii panierować kolejno w mące, jajku a następnie w bułce tartej z serem.
Smażyć na złoty kolor.
Jajka dokładnie rozmieszać, a bułkę tartą połączyć z parmezanem.
Na patelni rozgrzać olej (dosyć sporo).
Frytki z cukinii panierować kolejno w mące, jajku a następnie w bułce tartej z serem.
Smażyć na złoty kolor.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!