![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhie-OTZWLCqv9Y_qAOc7duP-0UUeqovaX0fL0xiWu3tKsLv6xZtzx7j9RA5V9IGj9DOvOPiNrfyFhxtGVO-_4MwW3pLx_NUF81QAgFymZkL-FnMBx2mGKnC81-rygs6LjiG7O1QDqMlj8/s400-rw/11990518_1673319596213187_5901983108983718958_n.jpg)
Przepis autorski (mój).
Uwaga: kotlety są naprawdę pyszne!
Należy jednak pamiętać, aby masa była dobrze doprawiona - najlepiej na ostro.
(Około 18 sztuk)
1 kalafior
około 6 plastrów żółtego sera
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz naturalny
olej
Kalafiora ugotować (na półtwardo) w osolonej wodzie.
Po ostudzenia rozgnieść dłońmi lub widelcem.
Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek).
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
Z ciasta formować kotlety - wkładając do środka kawałek sera.
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron - na złoty kolor.
Należy jednak pamiętać, aby masa była dobrze doprawiona - najlepiej na ostro.
(Około 18 sztuk)
1 kalafior
około 6 plastrów żółtego sera
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz naturalny
olej
Kalafiora ugotować (na półtwardo) w osolonej wodzie.
Po ostudzenia rozgnieść dłońmi lub widelcem.
Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek).
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
Z ciasta formować kotlety - wkładając do środka kawałek sera.
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron - na złoty kolor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGdnX5GAaZSWeaWCClmz285n-De9ufkWgK55C5kCL8C-EmkjJECQKf0TCxc9hNsh3ptkbWVlNUxRbLAhw83iir4xz9DomhT3MeLkrdEM9FQtixNq58BXi03IwPbngNaQHRFtqp2tPf1o8/s200-rw/11947411_1673319682879845_5765062396894033628_n.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!