![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFA_9slmS0n5zE-fbmJ9GBbl8h40vSI9gW0j3emXur7nLaE-W4jYBZBAdoKPAKsUAQn-rJ1q9aGe8x2Aa2mqFmwWwPJYIEQSD3me0Y-qljkoWpw1wnsqyZryHCukM8eyeD-xpGRwq7T70/s400-rw/11695016_1657449117800235_7065992182185795761_n.jpg)
Krem jest idealny do przekładania wafli tortowych (klik) i ciast.
Sprawdzi się również przy przyrządzaniu innych deserów.
250g masła
3 żółtka
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki kakao
1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)
250g masła
3 żółtka
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki kakao
1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)
Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem.
(Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.)
Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku.
Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć z kremem.
(Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.)
Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku.
Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć z kremem.
To smak mojego dzieciństwa. Dziś w każde święta na stole nie może zabraknąć przekładanych tym kremem wafli. Ja jeszcze dodaję kilka kropli aromatu arakowego i wyciskam sok z cytryny. Pyszności.
OdpowiedzUsuń:)
Usuń