wtorek, listopada 03, 2020

Pasta z fasoli i pieczonego buraka




Pasta z fasoli i pieczonego buraka to idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych.
Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka.
Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie oraz jak widzicie to także posiada apetyczny kolor!
Kto się skusi na porcję zdrowia?


Pasta z fasoli i pieczonego buraka - składniki:

100g białej fasoli konserwowej (można użyć też gotowanej)
2 buraki (średnie)
50 ml dobrej jakości oleju/oliwy
1 łyżeczka ziół prowansalskich (płaska)
sól, pieprz


Pasta z fasoli i pieczonego buraka - przygotowanie:

Buraki należy upiec w sposób jaki prezentowałam tu - klik.
Kawałki buraków, fasolę, olej/oliwę oraz zioła prowansalskie umieścić w misce i zblendować na jednolitą konsystencję.
Pastę doprawić do smaku solą z pieprzem.

 
Ostatnio moja pasta zniknęła na waflach ryżowych Kupiec.
 

20 komentarzy:

  1. Nie jadłam jeszcze takiej fasoli. Super się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł, super kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ ta pasta się fantastycznie prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na pastę na kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis, uwielbiam takie pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłam już pasty z fasoli, ale z taką wersja się jeszcze nie spotkałam. Na pewno zrobię, uwielbiam buraki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Samo zdrowie na ten trudny czas :) Uwielbiam smak pieczonych buraków!

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda bardzo apetycznie! Te kolory zwalają z nóg! Na pewno przygotuję!

    OdpowiedzUsuń
  9. z burakiem to mam takie love-hate relations. Raz go uwielbiam, a innym razem mnie odrzuca :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Mega wegańska pasta, przepis zapisany ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger