niedziela, marca 20, 2016

Twaróg z papryką, rzodkiewką i dodatkami (sałatka)



Sałatka - czy twaróg z dodatkami?
Bez różnicy jak to nazwiemy - smak pozostanie ten sam.
Smakowite połączenie sera, chrupiącej papryki, rzodkiewki i szczypiorku z cebulą, które idealnie łączy się ze świeżym pieczywem.
Sałatka/twaróg nadaje się również na dodatek obiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo.
 Ważne, aby papryka była kolorowa, wtedy całość nabiera wyrazu i wygląda apetyczniej.

200g białego sera
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 pomarańczowej/żółtej papryki
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 małej cebuli
1/2 pęczka szczypiorku
Dodatkowo:
oliwa z oliwek
sól pieprz
 
Twaróg delikatnie pokruszyć.
Paprykę, rzodkiewkę i cebulę drobno pokroić, a szczypiorek posiekać.
Wszystko razem wymieszać i połączyć z oliwą (wg gustu, aby sałatka nie była sucha).
Doprawić solą z pieprzem.
Przed spożyciem schłodzić w lodówce.

2 komentarze:

  1. Hi friends, how is the whole thing, and what you wish for to say about
    this post, in my view its genuinely awesome designed for me.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger