Swój smak zawdzięcza dodatkowi koperku!
W moim domu sprawdza się o każdej porze roku, bo zawsze mam jego zapasy.
Cóż, uwielbiam taką zieleninkę...
W moim domu sprawdza się o każdej porze roku, bo zawsze mam jego zapasy.
Cóż, uwielbiam taką zieleninkę...
mięso na wywar
1 kalafior
4 średnie ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
1 pęczek koperku (w zależności od wielkości i upodobań)
50-100 ml śmietany
sól, pieprz
1 kalafior
4 średnie ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
1 pęczek koperku (w zależności od wielkości i upodobań)
50-100 ml śmietany
sól, pieprz
Ugotować wywar mięsny z dodatkiem soli, listków laurowych i ziela angielskiego.
Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera).
Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera).
Całość gotować do miękkości.
Około 10-15 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczone różyczki kalafiora.
Na końcu zupę połączyć ze śmietaną (wcześniej wymieszaną z odrobiną zimnej wody) i posiekanym koperkiem.
Około 10-15 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczone różyczki kalafiora.
Na końcu zupę połączyć ze śmietaną (wcześniej wymieszaną z odrobiną zimnej wody) i posiekanym koperkiem.
Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!