
Jest to wersja podstawowa, bez dodatków.
Dla urozmaicenia można dodać ulubione bakalie czy owoce.
Chlebek jest mięciutki, pachnący i bardzo szybki w przygotowaniu.
(Duża keksówka)
2 banany
2 jajka (duże)
50g masła (roztopionego)
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki oleju
3/4 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego (może być cukier biały; 1 szklanka = 250 ml)
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki soli
Obrane banany zmiksować blenderem i wymieszać z jajkami, masłem i olejem.
Dodać cukier, mąkę sól, sodę i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50 minut w 180 stopniach.
Dodać cukier, mąkę sól, sodę i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!