wtorek, października 27, 2020

Kurczak w sosie korma z warzywami




Kurczak w sosie korma z warzywami to ekspresowe danie idealne na chłodniejsze dni.
Moja rodzina jest nim zachwycona!
Nie umiemy oprzeć się temu aromatycznemu i pysznemu sosowi z doskonale zbalansowaną mieszankę autentycznych przypraw z imbirem oraz czosnkiem.
Zawsze do niego dodaję warzywa.
Ja z córką zajadam się łagodniejszą wersją, a mężowi podkręcam smak dodając więcej pikanterii.
Koniecznie sami spróbujcie takiego połączenia!


Kurczak w sosie korma z warzywami - składniki:
 
1 pojedyncza pierś z kurczaka (duża)
4 garście włoszczyzny mrożonej (można użyć świeżych warzyw)
 1 słoik sosu śmietankowego Korma Patak's
odrobina pasty średnio ostrej Tikka Masala Paste Post (według smaku)
1 łyżka oleju
papryka słodka
sól
 
 
 Kurczak w sosie korma z warzywami - przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz papryką i obsmażyć na odrobinie oleju.
Następnie należy dodać warzywa.
Całość wymieszać i smażyć około 3 minut.
Dodać sos Korma.
Wszystko razem dokładnie połączyć i dusić około 10 minut na niewielkim ogniu.
Gotowe danie doprawić pastą oraz ewentualnie odrobiną soli.
Kurczaka podałam z ryżem i płatkami migdałowymi.


30 komentarzy:

  1. Mojemu mężowi na pewno smakowałoby to jedzonko.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie jedzonko :) wyglada bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe danie, nie znam tego sosu, ale myślę, że do jesiennych rozgrzewających dań świetnie pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smacznie, ale niestety "śmietankowy" u mnie odpada :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, ale polecam wypróbować inne sosy z tej firmy.

      Usuń
  5. Prezentuje się pysznie, musiałabym tylko kurczaka czyś wege zastąpić :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłam kiedyś kurczaka korma w restauracji i bardzo mi smakował. Z chęcią przygotuję domową wersję! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. takie danie to jest to szybko i smacznie

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda super! U nas kurczaka jemy też w różnych daniach. Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  9. Korma jest pyszna! W ogóle kuchnia indyjska zachwyca aromatami :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam kormę! Narobiłaś mi mega smaka :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie wygląda i pewnie tak smakuje.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger