wtorek, grudnia 17, 2019

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki



Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki to pyszna propozycja, która idealnie urozmaici każde danie obiadowe.
Jest bardzo prosta w przygotowaniu, pełna witamin oraz dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.
Przyznam, że taką surówkę lubię podjadać w wersji solo i często przygotowuję ją z różnymi olejami tłoczonymi na zimno.
Samo zdrowie.

 
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki - składniki:
 
1 kapusta pekińska (średnia)
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
  1/2 papryki zielonej
Dodatkowo:
około 4-5 łyżek oleju/oliwy
1-2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz


Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki - przygotowanie:

Kapustę pekińską należy drobno poszatkować, a paprykę pokroić w niewielką kostkę.
Całość przełożyć do miski i połączyć z olejem oraz sokiem z cytryny.
Gotową surówkę doprawić za pomocą soli i pieprzu.
 

22 komentarze:

  1. Uwielbiam podjadać takie surówki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam każdy rodzaj surówki z kapustą pekińską :) Ta wygląda pięknie i kolorowo, a wiadomo barwy zachęcają do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie surówki 😍

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie kolorowe sałatki! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale ja dawno nie jadłem kapusty pekińskiej!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie surówki :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha, bardzo zdrowa i kolorowa sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To zmora mojego dzieciństwa ;) mama robiła podobną ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger