piątek, marca 29, 2019

Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja


Nie wiem czy wiecie, ale firma Sokołów już od pewnego czasu posiada w swojej ofercie linię bezmięsnych produktów o nazwie „Z gruntu dobre”.
W jej skład wchodzą warzywne przysmaki, które posiadają naprawdę dobry skład!
Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i co ważne - są bez konserwantów!


Dotychczas znane były pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować.
To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa.
W końcu kto się oprze pysznym gołąbkom, czy np. bigosowi?
Przyznam, że początkowo byłam trochę sceptycznie nastawiona do tych produktów, ponieważ doskonale znam smak tradycyjnych potraw, ale jednocześnie chciałam bardzo spróbować i porównać wersję warzywną do tej znanej mi przez wiele lat.


Na początku w skrócie opiszę nowości firmy Sokołów, a na końcu będziecie mogli przeczytać moją opinię.
Także zapraszam do dalszego czytania...





To wegetariańskie gołąbki z farszem na bazie ryżu, pieczarek oraz podgrzybków i smacznym sosem pomidorowym.
Całość jest doprawiona naturalnymi przyprawami.
Gołąbki świetnie sprawdzą się jako pożywny oraz szybki obiad, ponieważ wystarczy je tylko odgrzać i... już!



Kolejne gołąbki z farszem na bazie ryżu, pieczarek oraz podgrzybków.
Tym razem całość została uzupełniona aromatycznym sosem grzybowym i odpowiednią, naturalną mieszanką przypraw.





Przygotowany został z kapusty kwaszonej i w połączeniu z pieczarkami, soczewicą oraz warzywami tworzy naprawdę smakowitą propozycję, która może przypaść do gustu nie tylko wegetarianom, czy weganom, ale również miłośnikom tradycyjnej kuchni z innowacyjnymi elementami.
Wyjątkowy smak bigosu podkreśla dodatek suszonych śliwek i grzybów.





W jego skład wchodzi mix roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola i soczewica, które są skarbnicą błonnika oraz wartościowego białka.
Całość uzupełnia pomidorowy sos idealnie doprawiony naturalnymi przyprawami.





Bogata w białko, potas i kwas foliowy soczewica w połączeniu z suszonymi pomidorami to smaczny oraz pożywny posiłek, który sprawdzi się przy każdej okazji.
Danie to zostało wzbogacone naturalną mieszanką przypraw, w tym odrobiną aromatycznego czosnku.


Podsumowanie:

Linia produktów „Z gruntu dobre” to propozycja nie tylko dla osób, które unikają mięsa, ale dla wszystkich tych, którzy cenią wygodę oraz zdrową dietę.
Opisane nowości zawierają wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) i naturalne przyprawy.
Są pozbawione zbędnej chemii, która gości w wielu produktach, nawet tych pozornie zdrowych...
Naprawdę miło zaskoczyłam się ich smakiem, a moim faworytem został... bigos.
Kwaszona kapusta i pozostałe dodatki stanowią naprawdę smaczne połączenie.
Dodam jeszcze, że bardzo spodobały mi się talerze od gołąbków, aby w każdym miejscu można poczuć się domowo!
To bardzo praktyczne rozwiązanie.



Polecam!

4 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger