piątek, lutego 23, 2018

Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów


Już nie raz opisywałam Wam Health Boxa, więc tych, którzy chcą dowiedzieć się co to takiego - ponownie zapraszam do zapoznania się z poprzednimi postami - klik.
Uzyskacie tam mnóstwo informacji na temat tego zdrowego pudełeczka.

Już wiecie, że jest to mój już kolejny box i z pewnością nie ostatni! 
  Uwielbiam ten moment oczekiwania z myślą co będzie w środku...

Po krótkim wstępie zapraszam do zapoznania się z zawartością mojego lutowego boxa z edycji walentynkowej.

 Jesteście ciekawi co dokładnie było w środku?


    Mój lutowy Health Box:

1. Mąka kukurydziana 500g - Bezgluten.

Mąka kukurydziana jest produktem bezglutenowym i idealnie sprawdzi się nie tylko w wypiekach, ale również doskonale zagęszcza zupy, czy różnego rodzaju sosy.

Tu znajdziecie wszystkie moje dotychczasowe przepisy z użyciem mąki kukurydzianej - klik.  
2. Ksylitol 200g - Jawo Kraków.

Przyznam, że ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna i stale go stosuję, często na zmianę z cukrem kokosowym.
 Używa się go w taki sam sposób, co zwykłego cukru, który w dużym stopniu ograniczyłam, choć często dodaję jedynie do ciast.
 Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować.
Zalety:
  - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym
 - dostarcza 40% mniej kalorii - niż biały cukier
 - ma wielokrotnie niższy indeks glikemiczny - niż inne substancje słodzące i może być stosowany przez diabetyków
- nie uzależnia
- produkty z cukrem brzozowym przez dłuższy czas dają uczucie sytości
- ma działanie antybakteryjne i ogranicza rozwój "złych" mikroustrojów, np. Helicobacter pylorii i grzybów Candida
- pomaga w dbaniu o higienę jamy ustnej - likwiduje nieświeży oddech, zapobiega i redukuje niewielkie ubytki próchnicze
- pomaga w przyswajaniu wapnia - dobrze wpływa na mineralizację kości 
- poprawia przemianę materii i jest łatwo przyswajalny


A co powiecie na szarlotkę razową?
Przepis tu - klik
Polecam również brownie z kaszy jaglanej - klik, czy też torcik z białej fasoli - klik.

3. Karob mielony - Jawo Kraków.
 
O karobie mogłabym napisać duuużo, ale nadmienię jedynie, że posiada on wiele wartości zdrowotnych i warto go włączyć do swojej diety.
Korab pod każdą postacią nadaje się dla dzieci, alergików, wegan, wegetarian, diabetyków, osób na diecie bezglutenowej, czy ludzi prowadzących aktywny tryb życia.
To idealny zamiennik kakao.


  Tu moje przepisy, w których wykorzystałam karob - klik, a tu propozycje z kakao - klik.


4. Mieszanka Studencka - Jawo Kraków.

Pyszny mix bakali, który idealnie nadaje się do podjadania prosto z paczki.
Doskonale sprawdzi się też we wszelkiego rodzaju wypiekach, w tym w pysznych ciasteczkach.
Opakowanie zawiera rodzynki, żurawinę, chipsy bananowe, chipsy bananowe w karmelu, orzechy ziemne, orzechy nerkowca, migdały, ananasa w kostce, papaję oraz orzechy w karmelu.


5. Imbir mielony - Jawo Kraków.

Imbiru chyba nie muszę Wam opisywać?
I zapewne wiecie, że surowy dodaje świeżości oraz pikantności, a suszony bardziej nadaje się do potraw słodkich?
Co prawda powinny go unikać osoby borykające się z chorobami układu pokarmowego, ale i tak jest cenną i wartościową rośliną, która pomaga na wiele schorzeń.

 
6-7. Batonik - Dobra Kaloria x 2.

Nowość na rynku! 
Idealna i zdrowa przekąska, która dodaje energii i zaspokaja ochotę na coś słodkiego.
Uwielbiam figowe smaki, więc ta opcja smakowa to mój faworyt.


Gratis:

Malutki wykrawacz w kształcie serduszka. 

Przyda się do bezglutenowych ciasteczek, na które przepis również znalazł się w pudełku!

 
Uwaga: Zamówienia na marcową"egzotyczną" edycję pudełeczka zbierane są do 25 lutego!
Ich wysyłka nastąpi 1-3 marca.  
Ciekawe co będzie w środku?

Istnieje również możliwość zakupu poprzednich edycji boxa - klik.

Zresztą jeśli chcecie być na bieżąco - zerknijcie na boxowy fanpage - klik lub instagram - @healthboxpl.

I jak Wam się podobał mój aktualny box?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger